Aktualno

KŠOK-OVI DNEVI ZDRAVJA

Namen projekta je mlade opozoriti o pomembnosti zdravega načina življenja. Skozi predavanja in delavnice si prizadevamo k ozaveščanju mladih o pomenu, ki ga ima zdravo prehranjevanje in redno gibanje na zdravje. Mlade želimo tudi spodbuditi h kritičnemu mišljenju v zvezi z obravnavanimi vsebinami.

KŠOK-ovi dnevi zdravja bodo obsegali sedem srečanj. Poleg predavanj bomo letos ponudili dve zanimivi delavnici in uro zabavne športne vadbe.

Prijave

Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna. Za udeležbo na posameznem dogodku se je potrebno predhodno prijaviti na mail: zdravje@ksok.si, do vključno zadnjega dne pred dogodkom. V prijavo napišite svoje ime in priimek ter naslov, oziroma datum dogodka, ki se ga želite udeležiti.Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno!

Opisi dogodkov:

Pomen in izbor živil za boljšo koncentracijo - 13.4.2015
Kraj: e-Kavarna Pina, pričetek ob 18ih - predavanje

Hrana, ki jo zaužijemo ima zelo pomemben vpliv na delovanje možganov. Med pomembnejše možganske funkcije, na katere vpliva spadajo na primer spomin, učenje, koncentracija. Na predavanju nam bo strokovnjakinja s področja svetovanja za zdravo prehrano razkrila, katera hrana izboljšuje koncentracijo in dober spomin in katera hrana to preprečuje. Prav tako bomo izvedeli, katera živila so koristna za logično mišljenje in učenje. Pridobljeno znanje bomo tako lahko s pridom uporabili ob prihajajočem izpitnem obdobju.

Predavateljica: Marija Merljak

 

Usmeritve k zdravemu prehranjevanju - 14.4.2015
Kraj: e-Kavarna Pina, pričetek ob 18ih - predavanje

Nezdrave prehranjevalne navade dolgoročno predstavljajo tveganje za razvoj številnih kroničnih obolenj. Ker si prizadevamo izboljšati prehransko stanje populacije, bo uvodni del predavanja namenjen spoznavanju osnovnih prehranskih pojmov s poudarkom na priporočilih za zdrav način prehranjevanja mladih odraslih. Rdeča nit predavanja bo usmerjanje slušateljev v zdrav prehranski slog. Del vsebine predavanja bo namenjen spoznavanju označevanja živil. Razlago bo obarvana s praktičnimi ponazoritvami.

Predavateljica: Mateja Meglič

 

Hitri in okusni prigrizki s Hišo De Rin - 15.4.2015
Kraj: Hiša De Rin, pričetek ob 18ih - delavnica

Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo naučiti, kako na hiter in enostaven način pripraviti okusne prigrizke. Sestavine, ki jih bomo ob tem uporabili so vsem poznane in dostopne. Na delavnici se bomo naučili, kako pripraviti: *presne čokoladne kroglice *zavitke s čebulo in krompirjem v vlečenem testu *zavitke z bučkami in mocarelo v listnatem testu Obvezna oprema: dobra volja! :)

Izvajalka delavnice: Špela Varmuž

 

Gibanje in nevropsihologija - 20.4.2015
Kraj: e-Kavarna Pina, pričetek ob 18ih - predavanje

Po industrijski revoluciji smo se ljudje zelo oddaljili od svojega dotedanjega načina življenja. Poleg vseh sprememb, ki smo jih doživeli v zadnjih 200 letih v načinu življenja, smo se začeli tudi vedno manj gibati. Na predavanju bo v prvem delu govora o tem, zakaj je gibanje pomembno za človeka in kako lahko sami vplivamo na funkcionalnost lastnega telesa. Drugi del pa bo namenjen obravnavi vpliva, ki ga ima gibanje na nevrološke in psihološke funkcije, npr. na soočanje s stresom. Razlaga bo obarvana s ponazoritvami iz osebnih izkušenj s področja treningov in športne aktivnosti.

Predavatelji: Boštjan Hafnar, Simon Jurmić, Jošt Kromar

 

Kofein - čudežna učinkovina? - 21.4.2015
Kraj: e-Kavarna Pina, pričetek ob 18ih - predavanje

Ali kofein izboljša našo koncentracijo, pozornost in budnost? To bo osrednja tema predavanja, kjer nam bo študent medicine predstavil izsledke svoje raziskovalne naloge: Vpliv kofeina na mentalni stres. Poleg tega bomo uvodoma izvedeli več o tej »čudežni učinkovini« in njenih glavnih učinkih na človeško telo. Govora bo tudi o tem, zakaj je ta učinkovina tako priljubljena v našem vsakdanu.

Predavatelj: Matej Valič

 

Vadba na mini trampolinih - 22.4.2015
Kraj: Fit365, Pobeška cesta 54, pričetek ob 14ih - vadba

Pridruži se nam na enourni zabavni in energični vadbi na mini trampolinih. Vadba bo vsebovala kardio vaje, kot tudi vaje za moč ob moderni poskočni glasbi. Obvezna oprema: športna oprema in dobra volja.

Vaditeljica: Alesya Rajčevič

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220 gsm 040 566 152, 031 422 679
email
info@ksok.si

ŠTUDENTSKA PISARNA:
tel 05 66 34 223 gsm 040 566 154
fax 05 66 34 224

INTERNET:
msn ksok.msn@hotmail.com
skype Klub študentov občine Koper
gtalk info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
twitter twitter.com/klubKSOK
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

 • kulturfest
  10 krogov za 10 nasmehov
  škisova
  kri
  tedenska smučanja 2016
  aids
banner