Resorji > Kultura > Novosti

Festival JEFF 2016

FESTIVAL JEFF

Vrtovi Pokrajinskega muzeja Koper

sreda // 20:30

 

Festival JEFF je festival, ki ga že od leta 2003 organizira Klub študentov občine Koper (KŠOK).

Festival JEFF že od vsega začetka na poseben način zapolni poletne večere v starem mestnem jedru Kopra. Tako kot vsako leto bodo julijske in avgustovske srede najrazličnejši izvajalci v idiličnem okolju vrtov Pokrajinskega muzeja Koper pričarali prav posebno vzdušje.

Poleg uživanja ob glasbenih zvokih, ki jih v Kopru nimamo priložnosti pogosto slišati, bo poletno dogajanje popestrila letos tudi bogata obfestivalska ponudba.

Cilj Festivala JEFF je vedno bil in ostaja oživitev mestnega jedra s ponudbo kakovostnih glasbenih večerov, ki so postali tudi prijetni družabni večeri za vse generacije. Enkratno glasbeno kuliso bo dopolnjevala obfestivalska ponudba in verjamemo, da bo tudi vzdušje temu primerno.

 

GLASBENI PROGRAM

13. julij

 • ETHNOTRIP

Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v glasbi iz regije Balkana črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne in sodobnejše. 

 • MADRUGA

Zasedbo Madrugada sestavljajo sedem glasbenih navdušencev etno glasbe iz Španske Adnaluzije. Pošiljajo čudovito poljsko-španjsko energijo, ki potuje čez glasbo do poslušalca. Bogat  repertuar, sestavljen predvsem iz tradicionalnih oblik flamenka, se dotika tudi drugih glasbenih zvrsti, s poudarkom na Arbeskih melodijah in jazz-u.


20. julij

 • ANSAMBEL LASANTHI

Ansambel Lasanthi je ustanovila glasbenica Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona, doma iz Šrilanke, ki živi in ustvarja na Slovenskem. Ansambel sestavljajo glasbeniki, ki jim je igranje glasbe, izvirajoče iz različnih kulturnih okolij, v veselje in izziv. Njihova glasba združuje elemente ljudskih in urbanih pesmi Šrilanke, ki jih bogati izročilo severnoindijske klasične glasbe in afro-portugalski vpliv. 

 • METOD BANKO in TEO COLLORI

Metod Banko in Teo Collori sta se spoznala med študijem na celovškem konservatoriju za jazz glasbo. Pesem o morju je domiseln in izredno kreativen projekt. Gre za uglasbitve slovenskih in tujih pesnikov, ki so bili prevedeni v slovenščino. Fanta se v pesmih sprehodita po številnih glasbenih slogih.


27. julij

 • TRIO KUKUSHAI

Trio Kukushai kroji skladbe po svoji malo neobičajni postavi in išče nove izrazne možnosti znotraj polj alternative, popa in jazza, samo zavoljo novega pa se glasbeni nostalgiji ne izogne.  Kompozicije v živo se odpirajo improvizacijam, ki prepuščajo različne žanrske prijeme, s tem pa ustvarjajo impresivno, bogato in predvsem lastno zvočno zgodbo

 • ANSAMBEL VAGANTES

Ansambel Vagantes se pod vodstvom lutnjista, kitarista in filozofa Borisa Šinigoja posveča popotnemu raziskovanju, izvajanju in nadčasnemu soočanju različnih glasbenih izročil Vzhoda in Zahoda, od Irana, Bizanca, Otomanov in Levanta do Balkana, Andaluzije in Magreba, pri čemer želi doživeto in avtentično posredovati njihov odjek v sodobnosti. Glasbeno srečanje z Orientom povezuje iransko, arabsko in otomansko tradicionalno glasbo z ljudskimi napevi romunske glasbe in rebetika (grškega bluesa) in sklepno sefardsko pesmijo, ki si jo lasti večina dežel Sredozemlja.


3.avgust

 • DIATONIC STRINGS DUO

Diatonic strings duo je projekt, ki je nastal kot neobičajno sodelovanje med dvema glasbiloma, ki ju danes nismo vajeni – violino in diatonično harmoniko. Še bolj od izbora glasbil pa je morda nenavaden duo: Manuel Šavron in Rok Kleva Ivančić. Njun repertoar sestavljajo etno, jazz, folk, pop, world glasba, istrski melos in bretonski plesi. 

 • WILD STRINGS TRIO

Zasedba Wild Strings Trio je energično trčenje slovaške violinistke, francoskega čelista in slovenskega kitarista. Njihovo žanrsko glasbeno popotovanje združuje balkansko in keltsko tradicijo, polno epskega orkestralnega zvoka, ki je prepleten z avtorskimi aranžmaji in improvizacijo. 


10. avgust

 • JAZZ BAND GLASBENE ŠOLE IZOLA in  ROCK BAND GLASBENE ŠOLE KOPER

 

 • ŠIROM

Prostrano vodilo prekmursko-tolminsko-kraške naveze Širom je prepletanje raznolikih glasbenih pristopov in orodij, zgodovine zvena in čiste muzikalno-rokodelske domišljije. Ustvarjajo samosvoj, stilsko homogen izraz, razpet med široko polje ljudskih zvenov in sodobnih akustično rockerskih meditacij. Kar naposled slišimo, je prizemljen, vendar še vedno mističen  minimalizem. 


17. avgust

 • STEEL SHEEP

Steel Sheep je progresivni godalni trio, katerega glasba se nahaja na stičišču ameriškega bluegrassa, keltske glasbene dediščine, jazza in klasične glasbe. Trio vedno znova demonstrira popolno predanost moči melodije, glasbeni dinamiki, intenzivni virtuoznosti in čarom improvizacije oz. skupinske igr

 • GIULIANO GABRIELE

Zasedba Giuliano Gabriele, prejemniki nagrade Premio Andrea Parodi 2015seboj prinaša značilne ritme in melodije južne Italije s poudarkom na tarantelli. Prelivanje tradicionalne glasbe s eksperimentiranjem in besedila, polna domišljije in realnosti, so ključni elementi za brezčasnost pesmi in značilnega hipnotičnega ritma.

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

TORKOVE DELAVNICE in POTOPISNO PREDAVANJE    

torek // ob 19:00 //  Center mladih Koper

V sklopu spremljevalnega programa festivala JEFF bomo ponovno organizirali delavnice in predavanja. Udeležba na delavnicah je brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila mest na delavnice potrebno predhodno prijaviti.

Prijavite se lahko na info točki KŠOK, na info točki Festivala JEFF in preko e-maila: info@jeff.si

 

19.julij - POTOPISNO PREDAVANJE:  DEVET LET V DŽUNGLI

Na prvem dogodku bomo gostili popotnico, ki je preživela nekaj let v pragozdu Južne Amerike s tamkajšnjimi domorodci. Po  predavanju sledi krajši koncert z glasbilom cajón ob spremljavi kitarista (Andrea Dilič).

 

26.julij - DELAVNICA: IZDELAVA NARAVNE KOZMETIKE

Vodi: Aleksandra Pančur

Iz naravnih sestavin bomo ustvarjali mazila za ustnice. Učili kako iz praktičnih sestavin, katere vsebuje skoraj vsaka kuhinja, oz. jih dobite v bolje založenih trgovinah ali pri najbližjemu čebelarju, izdelajo uporabna mazila za ustnice in negovalne masažne ploščice.

 

9.avgust - KUHARSKA DELAVNICA: IMPROVIZIRAMO Z JAGODAMI

JEFF-ova ekipa se bo preizkusila pri uporabi jagodah v kuhinji. Vabimo navdušence jagod in kuhinjskega ustvarjanja k sodelovanju pri Improviziranju, z jagodami.

 

16. avgust - PREDAVANJE IN DELAVNICA:  KOMBUČA

Vodita: Žiga Cibic in Vinko Longar

Na delavnici bomo predstavili Kombučo, kulturo, ki izvira iz Daljnega vzhoda in proizvaja napitek s številnimizdravilnimi učinki. Naučili se boste pripraviti kombučin čaj in pravilnega rokovanja z »kombučino gobo«.

 

ISTRSKI KULINARIČNI KOTIČEK   

13. 7. - 17.8. //  festivalski prostor

Istrski kulinarični kotiček bo publiki omogočil srečanje z dobrotami različnih ponudnikov, ki delujejo na področju Mestne občine Koper.

 

UMETNIŠKE RAZSTAVE - festivalski razstavni prostor

 • 13. julij & 20. julij

Diana Sellibara (92') - Učenka Akademije lepih umetnosti v Benetkah. Ukvarja se predvsem s tehniko graviranja, se pa rada preizkusi tudi v slikarstvu in risanju ter prosti čas nameni branju knjig o zgodovini umetnosti.

 • 27. julij & 3. avgust

Koper v glasbi - razstavljeni bodo izdelki, ki so jih dijaki Gimnazije Koper ustvarili v sklopu JEFF-ovega slikarskega natečaja.

 • 10. avgust & 17. avgust

Tine Dekorti (88') - O sebi pravi: Ukvarjam se z risanjem, svinčni tehnika več ali manj… in s tetoviranjem. Rad ustvarjam morbidne realistične prizore.

 

UPRIZORITVENI PROGRAM

FILMSKI program - 24. julij  ob 21:00 v Taverni 

Posnetki o "EMPATIJI v medsebojnih odnosih" raznih filmskih ustvarjalcev.

 

GLEDALIŠKI program - 7. avgust  ob 21:00 na Martinčevem trgu

Uprizoritev "SIMPATIJE v medsebojnih odnosih"

 

Glavno sporočilo projekta je: empatija ni enaka simpatiji!

Tričlanska strokovna žirija bo izbrala nagrajenca ter ostalim udeležencem podarila priročna darila.

 

VSTOPNINA in ABONMAJI

VSTOPNINA ZA POSAMIČNI KONCERT

 • Člani KŠOK, KIŠD, KŠOP: 2€
 • Študentje in dijaki: 4€
 • Brezposelni: 4€
 • Ostali: 6€

 

JEFF ABONMA ZA 6 VEČEROV

 • Člani KŠOK, KIŠD, KŠOP: 6€
 • Študentje in dijaki: 15€
 • Brezposelni: 15€
 • Ostali: 25€

 

PRODAJNA MESTA ABONMAJEV

• Info točka KŠOK, Cankarjeva 9, Koper  (torek in četrtek 16.00 - 20.00)

• Festivalska blagajna na dan koncerta (od 20.30 dalje)

 

Vstopnice za posamezen večer je možno rezervirati na info točki KŠOK v času uradnih ur ali preko e-maila info@jeff.si, najkasneje do dneva pred koncertom. Na dan koncerta je vstopnice potrebno prevzeti na festivalski blagajni do 21.00 ure, kasneje rezervacija ni več veljavna.

 

Vabljeni na letošnji Festival JEFF!

Iz galerije slik
ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

 • aktivist
banner