Resorji > Kultura > Novosti

Kratka scena - scenaristična delavnica

23.–26. avgust 2016,

MSUM, Ljubljana

FeKK festival kratkega filma v Ljubljani v organizaciji Društva Kraken, v sodelovanju s produkcijsko hišo EnaBanda in s Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki deluje v okviru Motovile, centra za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, od 23. do 26. avgusta 2016, v okviru letošnjega festivala FeKK v prostorih Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), pripravlja scenaristično delavnico za kratke filme KRATKA SCENA, z mednarodno priznanimi mentorji na področju scenaristike!

Štiridnevna intenzivna delavnica bo vključevala spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film ter pripravo in izvedbo javne predstavitve projekta oz. pitcha.

Namen delavnice je predvsem spodbujanje obetavnih domačih avtorjev kratkih filmov za udejstvovanje na mednarodnem avdiovizualnem trgu – udeleženci bodo dobili priložnost kandidiranja za Euro Connection, najpomembnejši mednarodni pitching dogodek za kratke filme, ki bo februarja 2017 potekal na največjem festivalu kratkega filma na svetu, v francoskem Clermont-Ferrandu.

 

Potrjeni strokovni mentorji so

• Christian Routh, vrhunski mednarodni svetovalec in vodja uveljavljenega evropskega usposabljanja za razvoj filmskih zgodb ScripTeast z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope,

• Peter Murdmaa, selektor estonskega festivala kratkih filmov Sleepwalkers in producent /avtor več nagrajenih kratkih filmov

• Martin Horvat, slovenski script doctor, ki je scenaristiko študiral na kalifornijski American Film Institute (AFI)

 

Poslane prijave bo pregledala komisija ter izbrala 5–8 projektov, katerih avtorji se bodo udeležili delavnice. Za izbrane projekte je udeležba brezplačna.

Na naslov kratkascena@kraken.si pošljite:

•Sinopsis ali scenarij za kratki film (prednost bodo imele zgodbe z mednarodnim potencialom);

•Motivacijsko pismo;

•Svojo biografijo z navedbo morebitnih končanih projektov.

 

Prijave na delavnico sprejemamo do ponedeljka, 1. avgusta 2016.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner