Resorji > Kultura > Novosti

KAŠev letni vrt

Kašev letni vrt

5.8. - 28.8.

Ajdovščina

 

Kašev letni vrt bo letos zasadil, obdeloval in rodil sadove kulture, športa, kulinarike in izobraževanja, že 20. leto zapored.  S svojo osnovno dejavnostjo, brezplačnimi koncerti, ki so jo od nekdaj krasili, vsako leto privablja obiskovalce vseh generacij, željnih kulture in predvsem sprostitve ob kvalitetni glasbi.

1. VIKEND (5.-7.avgust)

5.8.2016 – Koncert Antioksidanti in Zaklonišče prepeva - od  22h do 02h

6.8. OSNOVE FOTOGRAFIJE- (Matic Slemič) od 10h do 13h

Na prvi sobotni delavnici se bomo z Maticem spoznavali s fotografijo. Od udeležencev se pričakuje, da imajo s seboj svoj fotoaparat (lahko digitalni, lahko zrcalnorefleksni), saj bo delavnica po uvodnem teoretičnem predavanju predvsem praktične narave. Delavnica bo potekala v prostorih KAŠa in v okolici poslopja (Pale v Ajdovščini). Fotografirali bomo predvsem osnovne stvari (naravo, ljudi), da se s fotografijo spoznajo tako tisti, ki jim je fotografiranje tuje, kot tudi tisti, ki o tem že nekaj vedo in znajo. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si. Delavnica je brezplačna.

7.8.2016  - Predstavitev ginov z zakoncama Razgor / ob 18h  

Ponovno se vračata zakonca Razgor, tokrat nam bosta predstavila zgodovino, tehnološki postopek ter kulturo pitja ginov. Degustirali bomo 5 ginov iz cele Evrope in spoznali kakšne so razlike med njimi. Delavnica bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Hiša mladih.

Obvezne prijave na: natalija.vidic@kas.si

Cena degustacije: 20€

Cena degustacije za člane KAŠ: 10€

 

7.8. NEDELJSKI KONCERT: Tulio Furlanič - od 21h do 01h

 

2. VIKEND (12. -14.avgust)

12.8. PETKOV KONCERT: John F. Doe in Prismojeni profesorji bluesa – od 22h do 02h

13.8. POSTPRODUKCIJA FOTOGRAFIJ (Matic Slemič) od 15h do 18h

Druga delavnica s področja fotografiranja pod vodstvom Matica bo namenjena postprodukciji fotografij, ki jih bomo sami ustvarili že na prvi delavnici, ali pa bodo novim udeležencem tečaja dodeljene fotografije, tudi če se prve delavnice niso udeležili. Od udeležencev se pričakuje, da imajo s seboj svoje prenosne računalnike, na katere bomo naložili (ali bodo že prej sami naložili) programa Photoshop in Lightroom, s katerima se bomo ukvarjali v večji meri. Delavnica bo potekala v prostorih KAŠa. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na  barbara.slukan@kas.si. Delavnica je brezplačna.

 

14.8.2016 Vinska degustacija - ob 18h 

Tudi letos bomo uživali v Faladurjevih dobrotah. Spoznavali bomo vinske in kulinarične okuse Mediterana. Degustirali bomo nekaj vzorcev vin  ter jedi značilnih za Mediteran. Degustirali bomo v prostorih Faladurja v Palah (ob Hiši mladih).

Obvezne prijave na: natalija.vidic@kas.si

Cena degustacije: 20€ Cena degustacije za člane KAŠ: 10€

 

14.8. NEDELJSKI KONCERT: TPO in ANAH (oba benda sta lokalna) – od 21h do 01h

 

3. VIKEND (19. - 21. avgust)

19.8. PETKOV KONCERT: Blooming in Muff – od 22h do 01h

20.8. KIPARSKA DELAVNICA (Lara Štefančič) od 15h do 19h

Izdelovalo se bo kipe iz mavca (s pomočjo gline). Delavnica bo trajala 4-5 ur in bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Ajdovščina. Priporočeno je, da imajo udeleženci s seboj dleto in kladivo, vse ostalo dobijo na delavnici. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si. Delavnica je brezplačna.

21.8.2016 ob 18h – slaščičarska delavnica z Eriko Jerkič

Naša slavna slaščičarka iz Ajdovščine, ki smo jo lahko ponosno spremljali v zadnjem kuharskem šovu Gostilna išče šefa pripravlja poletno slaščičarsko delavnico. Naučila nas bo pripravljati nekatere poletne sladice, ki jih bomo seveda tudi poskusili.  Delavnica bo potekala v eni izmed učilnic Mladinskega centra Hiše mladih. Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na natalija.vidic@kas.si.

Cena delavnice: 5€

Cena delavnice za člane KAŠ: 2€

 

21.8. ob 21h NEDELJSKI KONCERT: Andrej Šifrer – od 21h do 24h

 

4. VIKEND (26. -28. avgust)

26.8. PETKOV KONCERT: Hulahoop in Carpe diem – od 22h do 01h

Petek, 26.8.2016 pred koncertom Carpe diem in Hulahoop, se nam bo na KLV pridružil tudi tovornjaček FERFUD 2. Ferfud je projekt, ki so ga skovali Hofer, Gostinstvo Jezeršek ter Botrstvo. Mladi kuharici Polona in Martina, ki sta bili izbrani na razpisu Ferfud 2, pod mentorstvom osmih priznanih slovenskih kuharjev pripravljata obroke po fer ceni . Cena obroka  je namreč enaka prodajni  vrednosti sestavin izbrane jedi v trgovini Hofer. Obroke boste lahko plačali z donacijo, lahko pa tudi z objavo preko Facebooka ali Twitterja. Vse donacije obiskovalcev pa Ferfud nameni projektu Botrstvo. Več o Ferfudu si lahko preberete na njihovi spletni strani: https://www.ferfud.si/ .

 

27.8. IZDELOVANJE NAKITA IZ LESA (Lara Štefančič) (od 15h do okvirno 18h)

Na 2. umetniški delavnici se bo izdelovalo nakit iz lesa. Delavnica bo potekala v prostorih Mladinskega centra Hiša mladih. Udeleženci s seboj ne potrebujejo ničesar, razen če imajo že kakšno idejo o tem, kakšen nakit želijo ustvariti, in menijo, da jim bo kaj, kar imajo doma, prišlo prav. Število udeležencev je omejeno, zato so obvezne prijave na barbara.slukan@kas.si. Delavnica je brezplačna.

 

28.8. ob 18h PRIPRAVA NA PIVOMANIJO: Ogled pivovarne Pelicon

Po zadnjem velikem zanimanju, si bomo tokrat ponovno ogledali pivovarno Pelicon ter degustirali njihove pive, ki so v Sloveniji povzročile pravo evforijo. Tako bomo predčasno vsaj malo dobili gušt po pravem pivskem festivalu, ki ga pivovarna Pelicon pripravlja v prvem vikendu septembra, z imenom Pivomanija. Dobimo se ob 18h pred pivovarno Pelicon.

Število prostih mest je omejeno, zato so prijave obvezne na natalija.vidic@kas.si. Cena za ogled in degustacijo: 6€ . Cena za člane KAŠ: 3€

 

28.8. ob 21h NEDELJSKI KONCERT: Easy – od 21h do 24h


Več na:  http://letnivrt.kas.si/#program

Vabljeni!

 

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner