Resorji > Kultura > Novosti

FESTIVAL JEFF 2013

www.jeff.si

KŠOK in Zavod JEFF bomo julija in avgusta pripravili 11. edicijo Festivala JEFF, ki se je dodobra zasidral v srca ljubiteljev glasbe in kakovostne ponudbe nasploh. Festival JEFF že od vsega začetka na poseben način zapolni poletne večere v starem mestnem jedru Kopra. Tako kot vsako leto bodo julijske in avgustovske srede najrazličnejši izvajalci v idiličnem okolju vrtov Pokrajinskega muzeja Koper pričarali prav posebno vzdušje. Kot vedno bo tudi letos Festival JEFF ponujal širok spekter glasbe, ki presega zvrsti jazz-a, funk-a, etna z različnimi pristopi k improvizaciji in skupinski interakciji. Festival se bo odvil 10., 17. in 24. julija ter 7., 14. in 21. avgusta. Večeri se bodo pričenjali ob 20.30 uri.

Nastopili bodo

10. julij 2013

 • ISTRANBUL
 • MARTIN LUBENOV TRIO


17. julij 2013

 • SEVERA GJURIN & DEJAN LAPANJA
 • MASCARA


24. julij 2013

 • PINTAR ZULLIAN KUGLER TRIO
 • IGOR MATKOVIĆ “SONIC MOTION”


7. avgustu 2013

 • NINA ROMIĆ
 • NARAT


14. avgust 2013

 • L'ALBERO DI PIETRA
 • JURE TORI TRIO


21. avgust 2013

 • JK SOUL VS. THE BUG ORCHESTRA
   

Spremljevalni program

Festival nadaljuje tudi z bogatim spremljevalnim programom. Istrski kulinarični kotiček bo publiki omogočil srečanje z dobrotami različnih ponudnikov, ki delujejo na področju Mestne občine Koper in širše. Letos se bodo predstavili Gostilna Labirint, Hiša De Rin in ekološka kmetija Bočaj. Značilnost vseh je trajnostni odnos do svojih strank, poudbe in dela. Kotiček bo namenjen promociji njihovega dela in pokušini dobrot, ki jih redno ponujajo svojim strankam.

Festivalsko prizorišče v svoji sugestivnosti ponuja odlično kuliso za promocijo umetnosti in kreativnega dela, zato smo se letos odločili, da publiki predstavimo dve slikarki, ki sta svojo umetniško pot začeli ravno v Kopru. Obiskovalci bodo tako imeli možnost spoznati slikarska dela Noemi Zonta in Lare Jeranko Marconi. Razstavljena dela bo možno kupiti.

Festival nadaljuje tudi svoje izobraževalno poslanstvo. 08. avgusta ob 19.00 bomo v e-Kavarni PiNA gostili mag. Bratka Bibiča s predavanjem z naslovom " Glasno razmišljanje Butalca o harmoniki posebej in kulturnih rečeh nasploh, 2. del ". Bratko Bibič, filozof, sociolog, harmonikar in skladatelj bo nadaljeval razmišljanje o položaju harmonike v kontekstih t.i. »kulturnih bojev«: med visoko in nizko kulturo, med ljudsko in umetno glasbo, med resno in popularno glasbo, med primitivizmom podeželja in civiliziranostjo urbanega, med zaostalostjo in progresivnostjo, med konformizmom in uporom.

Ker gre dobra glasba z roko v roki s kulinariko, bodo tudi letošnji Festival JEFF popestrile kuharske delavnice. Namen kuharskih delavnic je osveščanje o zdravem načinu prehranjevanja in o pripravi sezonskega sadja ter zelenjave. Delavnice pripravljamo v sodelovanju z restavracijo Labirint, kjer se bodo v sklopu spremljevalnega programa odvile tri zaporedne četrtke v mesecu juliju.

Vstopnina

Za posamezni koncert:
člani KŠOK, KŠOP in KIŠD: vstop prost,
študentje in dijaki: 3€,
ostali: 6€.

Možen je seveda nakup abonmaja za vseh šest večerov:
študentje in dijaki: 12€,
ostali: 24€.

Stream v živo

Za vse tiste, ki se Festivala JEFF ne bodo mogli udeležiti, smo tudi letos v sodelovanju s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA pripravili avdio in video prenos Festivala JEFF v živo. Live stream si boste lahko ogledali na domači spletni strani festivala www.jeff.si.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

 • aktivist
banner