Resorji > Kultura > Novosti

DRUGI VEČER FESTIVALA JEFF - SEVERA GJURIN & DEJAN LAPANJA in MASCARA

www.jeff.si

Festival JEFF se nadaljuje!

KŠOK in Zavod JEFF smo pripravili 11. edicijo Festivala JEFF, ki se je dodobra zasidral v srca ljubiteljev glasbe in kakovostne ponudbe nasploh. Letošnja edicija ostaja programsko bogata, saj bomo obiskovalcem, poleg vrhunskega glasbenega izbora, ponudili veliko dodatnih vsebin.

Drugi večer Festivala JEFF bo v sredo, 17. julija 2013, v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper, ob 20.30 uri. Obiskovalce bodo tokrat navdušili Severa Gjurin & Dejan Lapanja in Mascara.

Za dobrodošlico boste postreženi z domačim čajem in uživali v ogledu slikarske razstave Noemi Zonta ter kulinarični ponudbi Hiše De Rin, ki bo naredila pričakovanje na koncert in sproščeno druženje v prekrasnem festivalskem ambientu vrtov Pokrajinskega muzeja Koper še prijetnejše.

Severa Gjurin & Dejan Lapanja

Glasbeni poti Severe in Dejana se že več kot desetletje neprestano srečujeta in prepletata. Če sta sredi prejšnjega desetletja predstavljala del večje zasedbe, sta se na začetku novega desetletja tega lotila precej drugače. Predvsem preprosto in akustično ter v dvoje. Kot akustični dvojec sta po svoje interpretirala marsikatero skladbo – od repertoarja Olivije, njunih avtorskih pesmi in prek domačih do tujih priredb, ki sta jih podredila svojemu lahkotnemu toplemu zvoku. Ena izmed skupnih lastnosti Dejana in Severe je zagotovo zanimanje za mnogotera področja in načine. Razpoloženje črpata iz pogleda na umetnost na široko in od daleč in se prepuščata razvejanim ustvarjalnim mislim, ki niso obremenjene z enim samim zvokom, področjem ali ciljem.

Zasedba:
Severa Gjurin - glas, kitara
Dejan Lapanja - kitara, glas
 

Mascara

Vihar strasti in mir oceana, ki počivata nekje med Iberskim polotokom, J. Ameriko in bogatim ljudskim izročilom je muz(ik)a, ki povezuje Polono, Damjana, Vojka in Mitjo. Mascara raziskuje prostor znotraj in zunaj resne glasbe, previdno in spoštljivo barva čez črto, s čopičem napetih strun in toplino glasu. Člani skupine so akademsko izobraženi glasbeniki, vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru.


Zasedba:
Polona Udovič - vokal, violina
Damjan Stanišić - kitara
Vojko Vešligaj - kitara
Mitja Režman - bas kitara
 

Vstopnina

Za posamezni koncert:
člani KŠOK, KŠOP in KIŠD: vstop prost,
študentje in dijaki: 3€,
ostali: 6€.

Možen je seveda nakup abonmaja za vseh šest večerov:
študentje in dijaki: 12€,
ostali: 24€.
 

Stream v živo

Za vse tiste, ki se Festivala JEFF ne bodo mogli udeležiti, smo tudi letos v sodelovanju s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA pripravili avdio in video prenos Festivala JEFF v živo. Live stream si boste lahko ogledali na domači spletni strani festivala www.jeff.si.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner