Resorji > Kultura > Novosti

PETI VEČER FESTIVALA JEFF - L\' ALBERO DI PIETRA IN JURE TORI TRIO

www.jeff.si

Pred nami je že predzadnji večer festivala JEFF.

KŠOK in Zavod JEFF smo pripravili 11. edicijo Festivala JEFF, ki se je dodobra zasidral v srca ljubiteljev glasbe in kakovostne ponudbe nasploh. Letošnja edicija ostaja programsko bogata, saj bomo obiskovalcem, poleg vrhunskega glasbenega izbora, ponudili veliko dodatnih vsebin.

Peti večer Festivala JEFF bo v sredo, 14. avgusta 2013, v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper, ob 20.30 uri. Obiskovalce bodo tokrat navdušili L' albero di pietra in Jure Tori trio.

Za dobrodošlico boste postreženi z domačim čajem in uživali v ogledu slikarske razstave Lare Jeranko Marconi ter kulinarični ponudbi Ekološke kmetije Bočaj, ki bo naredila pričakovanje na koncert in sproščeno druženje v prekrasnem festivalskem ambientu vrtov Pokrajinskega muzeja Koper še prijetnejše.

L' albero di pietra

Repertoar dua "L'albero di pietra" zajema lastne izvirne priredbe jazz standardov, povečini pa avtorsko glasbo, prepuščajočo prostor svojstveni improvizaciji. Glavni namen njunih kompozicij je enostavnost in preplet zvokov dveh instrumentov v unikatnem dialogu. Ta ustvarja edinstveno atmosfero, mestoma dopolnjeno z močnimi ritmi, ter vplivom jazz in etno glasbe.


Zasedba:
Petra Onderufova - violina
Alberto Zanette - klasična kitara
 

Jure Tori Trio

Diskretni šarm melanholije, ki jo v akustični maniri mnogoplastnega instrumentalnega prepletanja uglasbi Tori Trio, naseljuje prefinjeno lirično zvočno telo, polno nad- in med-žanrske poetike ter vplivov, ki so v glasbenikih pustili svoje korenine.Kompleksno razraščanje in medsebojno pripuščanje motivnih sklopov, razgrajevanje stilnih tekstur, improvizirani dialogi in tehnično dovršene vinjete predstavljajo le nekaj okruškov, vsi pa so nevsiljivo vkomponirani v funkcijo strukture skladb in njihovo notranjo dinamiko.Sodobni zvočni kolaž argentinske ritmike, avstrijske džezovske konsistentnosti in slovenskega folk artizma botruje tako instrumentalni tankočutnosti kot tehnični dovršenosti.

Zasedba:
Jure Tori – harmonika (Slovenija)
Eduardo Contizanetti – kitara (Argentina)
Ewald Oberleitner – kontrabas (Avstrija)

 

Vstopnina

Za posamezni koncert:
člani KŠOK, KŠOP in KIŠD: vstop prost,
študentje in dijaki: 3€,
ostali: 6€.

Vstopnice lahko kupite na festivalski blagajni ob JEFF-ovih sredah od 20.30 ure dalje.

Vstopnice za posamezen večer je možno rezervirati na info točki KŠOK v času uradnih ur ali preko e-maila info@jeff.si, najkasneje do dneva pred koncertom. Na dan koncerta je vstopnice potrebno prevzeti na festivalski blagajni do 21.00 ure, kasneje rezervacija ni več veljavna.

 

Stream v živo

Za vse tiste, ki se Festivala JEFF ne bodo mogli udeležiti, smo tudi letos v sodelovanju s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA pripravili avdio in video prenos Festivala JEFF v živo. Live stream si boste lahko ogledali na domači spletni strani festivala www.jeff.si.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner