Resorji > Kultura > Novosti

Zavod SI-FILM praznuje prvi rojstni dan - zadeni vstopnico

16. 4. 2014
Cineplexx Koper
ob 19.00 uri

Zavod SI-FILM je upihnil svojo prvo svečko in njegovi člani lahko zadovoljno trdijo, da je bilo prvo leto precej delovno, predvsem pa uspešno. Za organizacijo, ki se ukvarja s filmsko kulturo, bi se spodobilo, da prvi rojstni dan obeleži s filmom in tako so se tudi odločili.

Prvi rojstni dan bodo praznovali kar v koprskem Cineplexxu in v sodelovanju še z distribucijo Cenex/Fivia bodo obletnico povezali s slovensko predpremierno projekcijo težko pričakovanega novega trilerja Transcendenca, ki bo potekala v sredo, 16. 4. 2014, ob 19.00 uri, v katerem glavno vlogo odigra privlačni Johnny Depp.


Zadeni vstopnico

Praznovanje pa se ne začne šele v sredo, temveč že sedaj, saj si lahko v ponedeljek, 14. 4. 2014, prislužite brezplačne vstopnice!

1. KŠOK in Zavod SI-FILM podarjata dve vstopnici za ogled slovenske predpremiere filma Transcendenca tistemu, ki bo izžreban in bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje.

Nagradno vprašanje:
Katere projekte organizira Zavod SI-FILM? Naštejte vsaj enega.

Pravilen odgovor (z imenom in priimkom) pošljite do ponedeljka, 14. 4. 2014, na e-naslov nagradna.igra@ksok.si.

2. V ponedeljek, 14. 4. 2014, obiščete FB stran Zavoda SI-FILM in pozorno sledite objavam, saj bodo podelili kar 5 kart za ogled slovenske predpremiere filma Transcendenca. Hkrati pa prvim petim, ki se boste odpravili na blagajno Cineplexxa z namenom nakupa karte za ogled filma, vstopnico podarjajo.

Zavod SI-FILM se zahvaljuje vsem, ki ste jih do sedaj podpirali in vsem želijo še eno leto polno filmskih užitkov.


O Zavodu SI-FILM

Zavod SI-FILM je bil ustanovljen 13. aprila 2013, ko se je manjša ekipa ustvarjalnih ljudi odločila, da bi vse svoje ideje tudi počasi pričela udejanjati. Zavod se prvotno ukvarja s promocijo in razvojem filmske kulture, predvsem na obali, od koder ekipa tudi izhaja.

Med prve projekte sodi spletna stran Filmofilofilmu (v nadaljevanju FoF), ki se počasi povečuje, predvsem na socialnih omrežjih (skoraj 4000 sledilcev na Facebooku in čez 500 sledilcev na Twitterju). Preko FoF-a obveščjo o novostih na filmskem področju ter objavljajo ocene aktualnih tujih in slovenskih filmov.

In ker domišljija ter motivacija nimata meja, so nadaljevali s projekti. Že tri mesece vodijo filmske večere naslovljene FILM JE ZAKON!, ki potekajo v Art kinu Odeon enkrat mesečno. Večere vodita Erik Toth in Ernest Ženko. Do sedaj sta predstavila filme: Reševanje gospoda Banksa (februar 2014), Priseljenka (marec 2014) in Noe (april 2014). Za maj pa je načrtovan Veliki Grand Budapest Hotel.

Obenem pa Erik in Ernest od septembra 2013 naprej vodita oddajo Filmofil na Radiu Koper. Oddaja poteka enkrat tedensko (natančneje ob četrtkih, ob 18.30 uri) in informira poslušalce o novostih v slovenskih kinematografih ter izpostavlja določeno tematiko v zvezi s filmsko teorijo, kritiko ali zgolj z eno izmed filmskih novosti.  Projektov je še veliko v pripravi, vendar ko bodo oblikovani in v teku, boste seveda o njih takoj obveščeni.

Navkljub vsemu pa so ugotovili, da se je težko omejevati, saj v njihovi, četudi manjši, ekipi je veliko raznolikih ljudi, ki so aktivni še na mnogih preostalih področjih, predvsem znotraj kulturne sfere.

Področja, v katera so se še spustili z zavodom, so umetnost, stand up komedija in založništvo. Pri prvem so se povezali z že aktivnim portalom Vezi umetnosti. Na področju stand up komedije pa izvajajo že dodobra uspešne Večere smeha, ki potekajo enkrat mesečno v dvorani Case Veneziane v Kopru. Večeri smeha je projekt, ki želi vzpostaviti platformo za obalno stand up sceno, ponuditi prostor in možnost za neuveljavljene obalne komike, da se predstavijo, ter delovati tudi na dobrodelnem nivoju, saj gre del vstopnine vrtcu OŠ Gračišče.

Zahvaljujejo se vsem partnerjem in podpornikom, ki so z njimi v prvem letu sodelovali in sooblikovali njihove projekte.

Elektronska pošta: film.slovenski@gmail.com

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner