Resorji > Kultura > Novosti

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema se je rodil leta 2004 v Izoli, junija letos bo v rojstnem mestu zaživel že desetič kot eden največjih filmskih festivalov v Sloveniji in eden najbolj odmevnih družabnih dogodkov na Primorskem.

10. obletnica Kino Otoka bo prinesla marsikatero mojstrovino, dela že uveljavljenih mojstrov in še neznanih avtorjev iz Slovenije, Evrope, drugih celin zahodnega sveta in svetovnega juga. Dnevi se odvijajo ob filmskih projekcijah, ki jih spremljajo pogovori z avtorji, in živahnem spremljevalnem dogajanju za obiskovalce vseh generacij. Ob večerih se film preseli na platna pod zvezdami. Filmi paradne sekcije so predvajani v zavetju Manziolijevega trga, kratki filmi mladih perspektivnih avtorjev pa na izolski plaži Svetilnik, kjer se nočni festivalski utrip nadaljuje v ritmih glasbe. V času festivala vrhunec dogajanja doživi tudi Podmornica – Otok za mularijo,  filmskovzgojni program, namenjen otrokom, mladim in družinam, s filmi velikih ustvarjalcev, kratkimi filmi mladih mojstrov, pa filmskimi in drugimi ustvarjalnimi delavnicami, na katerih se domišljiji pusti prosto pot.

Festival bo 4. junija odprla družbeno kritična drama Grigris (2013) ob prisotnosti avtorja, v Cannesu večkrat nagrajenega čadskega režiserja in festivalskega veterana Mahamata-Saleha Harouna. Do nedelje, 8. junija, se bo zvrstila vrsta vrhunskih filmskih zgodb, ki bodo občinstvu med drugim približale različne vidike kinematografij Indije, Galicije in jugovzhodne Evrope.

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema je filmska zgodba v nastajanju. Projekcijam sledijo srečanja z ustvarjalci, delavnice, rojevajo se ideje, pogledi se ostrijo, krešejo se mnenja … Čas je za novo nadaljevanje, predpoletni veter se že dviga, filmska platna 10. Kino Otoka bodo v Izoli razprta od 4. do 8. junija 2014. Se vidimo na Otoku!

Več na www.isolacinema.org, www.facebook.com/kino.otok, www.twitter.com/kinootok.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner