Resorji > Kultura > Novosti

POGOVORNI VEČER: Zasebnost v Divjem zahodu socialnih omrežij

pogovorni večer Zasebnost v Divjem zahodu socialnih omrežij

ponedeljek, 15. februarj 2016, ob 18. uri 

Center mladih Koper

 

Življenje v  zahodnem svetu postaja »vse lažje«. Ni nam več treba stopiti do knjižnice, poiskati knjige in jih nositi domov. Ni nam treba do trgovine, saj nam proti plačilu vse prinesejo na dom. Ni se nam več treba družiti s prijatelji, saj se lahko slišimo in vidimo na daljavo in preko družbenih omrežij  izvemo vse in še več … Naša mesta, avtomobili, bivališča so vse pametnejša. Vse teži k ugodju in užitku in  najcenejšim poenostavitvam. Razmišljanje postaja vsak dan bolj nepotrebno opravilo!

Se podatki o nas hranijo? Se uporabljajo in zakaj? Nas državni organi nadzorujejo? Ali država ali multinacionalke osebne podatke uporabljajo za namene, ki so nam v škodo? Kaj je in kaj ni predmet pravne ureditve?

Brez novih tehnologij si življenja v zahodni civilizaciji ne moremo več predstavljati. Navkljub temu se ne zavedamo (ali se premalo), da smo na področju novih tehnologij v pravni divjini, v kateri smo kot posamezniki prepuščeni »zdravi pameti«: s posledicami uporabe določenih storitev nismo seznanjeni. Potrošniška mrzlica, pohlep kapitala in hiter razvoj tehnologij načrtno zadovoljujejo naše želje in potrebe po stalno novem: tudi, in predvsem, z uporabo podatkov o naših željah in bivalnih navadah! Ne le uporabna vrednost naših osebnih podatkov za gospodarske družbe, tudi vpogled v naše osebno življenje s strani drugih je lahko škodljiv in zelo stresen.

 

GOSTJE:

mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke

doc. dr. Blaž Lenarčič, znanstveni sodelavec na Inštitutu za družboslovne študije Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem

dr. Andrej Košir, vodja Laboratorija za uporabniku prilagojene komunikacije in ambientno inteligenco na Fakulteti za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani

Marko Puschner, strokovni delavec s Točke osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI

 

Pogovorni večer bo povezovala Irma Abdić, dipl. prav.

Izmenjajte svoje izkušnje. Predstavite in argumentirajte svoje poglede! Vabljeni!

Vstop je prost!

Medijski partner projekta je Radio Capris.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner