Resorji > Kultura > Novosti

StreSnitev

Stresnitev

1.marec - 31.marec

18:00 - 20:00 v CMK-ju

Namen projekta je udeležence seznaniti z različnimi psihološkim koncepti, o povezanosti teh s stresom in o učinkovitih načinih spoprijemanja s stresom v zvezi s posamezno obravnavano tematiko. Ker bo način dela usmerjen na izkustveno učenje, bodo udeleženci dobili vpogled v lastno delovanje v zvezi z obravnavanim področjem. Skozi praktične aktivnosti, v katerih bodo udeleženci aktivno sodelovali bodo prav tako pridobili znanja in veščine, ki jih bodo lahko nato uporabili v vsakdanjem življenju v različnih stresnih situacijah.

V okviru projekta bo izvedenih 5 delavnic, ki se bodo izvajale v Centru mladih Koper. Vsaka delavnica bo trajala od 18:00 - 20:00.

*PRIJAVE zbiramo do ponedeljka pred delavnico na prijava@ksok.si ali na naši info točki. Delavnice so brezplačne.

 

PROGRAM

1. marec 2016 // Premagovanje stresa s pomočjo možganskega treninga

Na prvi delavnici bodo študentke drugega letnika biopsihologije Ana Kuder in Špela Bizjan predstavile nevarnosti negativnega mišljenja ter tehnike premagovanja stresa z pomočjo različnih zanimivih in priročnih tehnik možganskega treninga.

 

8. marec 2016 // Antistres likovna terapija za odrasle

Na drugi delavnici bo uni dipl psihoterapevtka Maja Frencl Žvanut predstavila anti stres pobarvanke za odrasle. Na delavnici bo predstavljeno, zakaj pobarvanke lahko pomagajo, udeleženci pa se bodo preiizkusili v barvanju različnih primerov pobarvank ter imeli možnost izdelati svojo.

 

15. marec 2016 // Stres in pravilna prehrana 

Na tretji delavnici bo uni. dipl. biopsihologinja Maruša Modrijan predstavila pomembnost zdrave prehrane pri učinkovitem spopadanju z stresom. Hrana lahko predstavlja stres za telo, lahko pa telesu pomaga premagovati negativne učinke stresa. Delavnica je namenjena spoznavanju hrane, ki lahko znatno zmanjša vpliv stresa na telo posameznika. Udeležencem bo predstavljena  hrana, ki pozitivno vpliva na telo ter kognicijo in izboljša naše psihosomatsko stanje.

 

22. marec 2016 // Gong terapija

Na četrti delavnici bo gong mojster Ljubo Pelicon predstavil osnove gong terapije z namenom ozaveščanja študentov o »nenavadnih« tehnikah sproščanja, ki lahko blagodejno vplivajo na naše fizično in psihično počutje. Gong zvočna kopel je meditacijska tehnika sprostitve s pomočjo vibracij zvoka. Zvočno kopel se ustvari z različnimi meditacijskimi glasbili. 

 

29. marec 2016 // Stres na delovnem mestu 

Na peti delavnici bo študentka drugega letnika biopsihologije na UP FAMNIT Nina Partljič predstavila stres na delovnem mestu. Stres na delovnem mestu povzročajo prevelike zahteve in izpostavljenost dejavnikom stresa. Tekom delavnice bodo udeležencem predstavljeni dejavniki stresa na delovnem mestu ter načini učinkovitega spopadanja z stresom.

 

Vabljeni!

Iz galerije slik
ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner