Resorji > Mednarodno sodelovanje > Novosti

MEDNARODNA IZMENJAVA POTENZA, ITALIJA

Mednarodna mladinska izmenjava SITTING ON TOP OF THE SOFA
Potenza, Italija


KAJ:
Mednarodna mladinska izmenjava želi spodbuditi mlade, ki so brezposelni k aktivnejši vlogi v družbi, da bi se tako posledično izognili marginalizaciji in družbeni izključenosti. Projekt daje poudarek na temu, da je aktivna vloga mladih, tako na evropskem kot lokalnem nivoju, bistvena zahteva za bolj demokratično, odprto družbo. Že samo ime projekta spominja na idejo pasivnosti in nemobilnosti - sedenje v kavču. Zato je namen projekta ne samo informirati mlade o pomenu državljanstva, temveč tudi naučiti kako prenesti to v prakso.

KDO:
Ekipa Kluba študentov občine Koper, ki bo predstavljala Slovenijo in Koper, bo štela 6 oseb v starosti 18-25 let in vodjo skupine, ki je lahko tudi starejši. Skupaj torej 7 ljudi.
Na projektu sodelovali še mladi iz Belgije, Grčije, Italije, Latvije, Madžarske in Poljske.

KDAJ:
09. - 16. julij 2010
09. je datum prihoda, 16. pa datum odhoda

KJE:
Potezna, mesto z nekaj več kot 111.000 prebivalci je sedež istoimenske province in hkrati sedež regije Basilicato ter leži na dobrih 800 metrov nadmorske višine, kar pomeni, da je najvišje ležeč sedež italijanskih regij in drugi najvišje ležeči sedež provinc.
Leži nad dolino reke Basento v Apeninih, vzhodno od Salerna in na listi občin, na katere meji je mdr. tudi občina Tito.
Mesto je nastalo nekje v 4. stoletju p.n.š. in že od takrat ima zelo razburkano zgodovino, hkrati pa se je pogosto menjavalo lastniško nad krajem. Leta 1806 ga je zavzela francoska vojska.
Leta 1943 so mesto močno bombardirali zavezniki, nato pa je leta 1980 ga stresel še močan potres.
Glavne turistične zanimivosti so katedrala, ki ima še vedno vitrino iz 12. stoletja, cerkev Sv. Frančiška iz 12. stoletja, stolp Guevara, ki je ostanek nekdanjega gradu in se uporablja kot galerija, palača Loffredo iz 17. stoletja, ki je sedaj nacionalni arheološki muzej, tri vrata starega obzidja, ki je sicer porušeno, ipd.

Zanimivost:
Kot je dokaj pogosto, ima tudi to mesto svoj trg Istra in iz tega mesta prihaja tudi La ricotta - trio, ki sodeluje v oddaji Zelig.

NAMESTITEV:
Hotel Tourist 3*
udeleženci bojo nameščeni v sobah za 2 ali 3 osebe

STROŠKI:
Namestitev in prehrana zastonj.
Vozovnice za potovanje si plača vsak udeleženec sam, organizatorji pa ob predložitvi vseh vozovnic povrnejo 70% potnih stroškov.
* Organizatorji sporočajo, da bodo 70% potnih stroškov povrnili septembra.

POT
Letalo iz Benetk do Neaplja z EasyJet ali iz Trsta do Neaplja z Aliitalia ali .. Do Potenze se gre nato z vlakom.
Obstaja tudi možnost nočnega vlaka iz Trsta do Foggie in nato do Potenze.
Cena za vse prevoze skupaj ne bo presegla 170 EUR.

ZAVAROVANJE:
Ker je to tujina, priporočamo, da si priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki jo lahko brezplačno naročite vsaj 4 delovne dni pred odhodom na enem od samopostrežnih terminalov ZZZSja ali pa kar preko spleta.

DENARNA ENOTA:
evro: EUR


Interesenti so vabljeni, da pošljejo mail na connect@ksok.si s pripisom ITALIJA do vključno 28. junija in pripišejo ime, priimek, naslov, rojstni datum, telefonsko številko (če kdo pošilja v tvojem imenu pa tudi mail naslov) in par stavkov o temu, zakaj bi si želel udeležiti tega projekta.
 

 

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner