Resorji > Mednarodno sodelovanje > Novosti

MEDNARODNI PROJEKT - ANGLIJA

Mednarodni mladinski projekt ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION IN YOUTH WORK
Coventry, V. Britanija

KAJ:
Mednarodni mladinski projekt, ki bo približal mladim metodo alternativnega reševanja sporov (t.i. mediacija) kot učinkovite metode v mladinskem delu, seznanil mlade podrobneje s posameznimi fazami konfliktov (od klasifikacije do reševanja..). Hkrati bo projekt omogočil izmenjavo izkušenj, različnih pristopov in delovnih metod za preprečevanje konfliktov ter opremil udeležence z novimi znanji o reševanju konkliktov v medkulturnem okolju ob boljšem razumevanju kulturnih razlik za učinkovito zmanjšanje nestrpnosti.

KDO:
Ekipa Kluba študentov občine Koper, ki bo predstavljala Slovenijo in Koper, bo štela 3 osebe v starosti 18-28 let.
Poleg tega bodo na projektu sodelovali še mladi iz Velike Britanije, Madžarske, Malte, Turčije, Italije, Španije, Bolgarije in Nizozemske.

KDAJ:
01. - 08. julij 2010

KJE:
Coventry, mesto z nekaj več kot 300.000 prebivalci in 9. največje v Angliji oz. 11. največje v celotni Veliki Britanija, leži v okrožju West Midlands v osrednji Angliji. Mesto je predvidoma nastalo iz naselbine iz bronaste dobe, uradno pa nekje okoli leta 700 n.š.
V 18. in 19. stoletju je bila močna urarska industrija, ki pa se je s koncem 19. stoletja (predvsem zaradi švicarske konkurence) preusmeril najprej v kolesarsko nato pa motoristično in avtomobilsko industrijo (Rover). Velik ponos Anglije in center njihove motoristične in avtomobilske industrije je doživel bridek konec leta 2006, ko je lastnik Peugeot prenesel proizvodnjo v Trnavo, Slovaška. S tem je bojda Peugeot postal osovražena znamka avtomobilov v Coventryju. Je pa še vedno v mesto oblikovalski center drugega giganta - Jaguar.
Mesto je bilo med 2. svetovno vojno močno uničeno v letalskih napadih Nemčije (predvsem Coventry Blitz), po vojni pa obnovljeno.
Od Londona je oddaljen cca 2-3 ure.
Najbližja povezava z letališči je Coventry ali pa
Zanimivost: V mestu deluje Belgrade Theatre, mesto pa je med drugim pobrateno s Sarajevom in Gradcem. Bil pa je tudi prvo "bratsko" mesto na svetu, ko se je še za čas poteka 2. svetovne vojne pobratilo s tedanjim Stalingradom (zdaj Volgograd) in kasneje tudi z Dresdnom (Nemčija).

STROŠKI:
Namestitev in prehrana zastonj.
Vozovnice za potovanje si plača vsak udeleženec sam, organizatorji pa ob predložitvi vseh vozovnic povrnejo 70% potnih stroškov.

POT:
Letalo predvidoma iz Trsta (ali Trevisa, Benetk..) na London ali Birmingham. Do Coventryja z busom (iz londonskih letališč) oz. z vlakom (iz Birminghama). Cena za vse prevoze skupaj ne bo presegla 250 EUR.
Organizatorji sporočajo, da je možno priti oz. oditi tudi par dni kasneje (+/- 2 dni), vendar je namestitev in prehrana na lastne stroške.

ZAVAROVANJE:
Ker je to tujina, priporočamo, da si priskrbite Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki jo lahko brezplačno naročite vsaj 4 delovne dni pred odhodom na enem od samopostrežnih terminalov ZZZSja ali pa kar preko spleta na naslovu:

DENARNA ENOTA:
Britanski funt - GBP;   1 EUR = 0,829 GBP,    1 GBP = 1,206 EUR


Interesenti so vabljeni, da pišejo na connect@ksok.si s pripisom COVENTRY do vključno 18. junija in pripišejo ime, priimek, naslov, rojstni datum, telefonsko številko (če kdo pošilja v tvojem imenu pa tudi mail naslov) in par stavkov o temu, zakaj bi si želel udeležiti tega projekta.

 

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner