Resorji > Sociala > Novosti

72 UR BREZ KOMPROMISA

Društvo Mladinski ceh to jesen pripravlja akcijo "72 ur brez kompromisa", za katero upajo, da bo postala največji prostovoljski projekt letos.

500 mladih
72 ur
30.000 ur prostovoljnega dela

72 ur brez kompromisa

Je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa se bo drugič tudi v Sloveniji. V okviru projekta skupine mladih, starih med 14 in 30 let, v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim bo zadana. Vsi projekti bodo vezani na dobrodelnost v domačem kraju skupine. Mladi bodo delali po načelu mladi iz kraja za kraj in spreminjali stvari tam, kjer živijo. Poseben čar akcije pa je, da se vsi projekti začnejo in končajo hkrati. Tako bo letos med 28. in 31. oktobrom 500 mladih junakov v 20 krajih po Sloveniji delalo dobra dela.

Skupina

Temeljna delovna enota v akciji 72 ur je skupina, ki se prijavi (http://www.ceh.si/72ur/) za sodelovanje v "72 ur brez kompromisa", vendar do dneva začetka akcije ne ve, kaj bo njena naloga. Čar akcije za mlade je v tem, da se podajo v neznano, hkrati s pustolovščino pa tudi dejavno odgovorijo na zaznane potrebe v svojem kraju. Izredno pomembno je, da je skupina sestavljena iz mladih, radovednih, delovnih in predvsem optimističnih članov, ki želijo svet spremeniti na bolje. V skupinah se mladi učijo za svoje življenje, razvijajo organizacijske sposobnosti, gradijo timski duh in sposobnost prepričati druge o svojih idejah.

Projekt

Projekt je naloga, ki jo gostitelj akcije ponudi v izziv skupini iz njihovega kraja. Gostitelj akcije je ustanova ali nevladna organizacija, ki je prisotna v vašem kraju in zaznava ali se ukvarja z določeno problematiko. Gostitelj skupini prostovoljcev predstavi problematiko, nato pa jo skupina poskusi v treh dneh rešiti. Projekti/naloge so zastavljene na izjemno različnih področjih, vse od socialnega, ekološkega, razvojnega, družabnega in interkulturnega področja. Organizatorji se bodo trudili, da bo vsaka skupina dobila projekt, ki je v tesni povezavi s krajem, od koder izhaja, da bodo lahko mladi dejansko delovali v svojem kraju in za svoj kraj. Projekti se bodo izbirali po načelu tega, kar skupina zmore in koliko zmore, prav tako se bodo lahko nanašali na navedene sposobnosti in skupne interese, ki jih bo skupina omenila pri svoji prijavi. Osrednja misel akcije je uresničiti projekt, ki je skupini zastavljen, v samo 72 urah.


Ne zamudite priložnosti in postanite del največje prostovoljske akcije v Sloveniji tudi vi!

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner