Resorji > Sociala > Novosti

STRESNITEV

Namen projekta je preko predavanja in delavnic udeležence na interaktiven način seznaniti s področjem čustvene inteligence v povezavi s stresom, jih spodbuditi, da se konstruktivno soočajo s prevladujočo problematiko ter jim predstaviti tehnike, ki spodbujajo učinkovito razvijanje čustvene inteligence.

S projektom vam bomo predstaviti čustveno inteligentnost kot eno od tistih značilnosti posameznika, ki mu omogoča, da lahko uresniči ostale potenciale za učinkovito življenje. Pogosto se sprašujemo, kaj je tisto, kar dela največjo razliko med bolj in manj učinkovitimi ljudmi z isto izobrazbo, znanjem ali izkušnjami. Najpogosteje je to ravno čustvena inteligenca. 

StreSnitev bo obsegala tri sredina srečanja v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, z začetkom ob 18.00 uri.

Predavanje, dr. Aleksander Zadel - 19. 3. 2014

Na predavanju bo dr. Aleksander Zadel slušatelje seznanil s konceptom čustvene inteligence, ozavestil razliko med čustvi in čustvenimi kompetencami. Prav tako bo ponudil vpogled v preteklost in sicer se bo osredotočil na evolucijo čustev, zakaj jih sploh potrebujemo. Poseben poudarek celotnega predavanja bo zajemal stres oziroma kako s pomočjo čustvene inteligentnosti upravljamo s stresom.

Vsebina predavanja:
Koncept čustvene inteligence – dobre novice
Razlika med čustvi in čustvenimi kompetencami
Evolucija in čustva – zakaj čustva potrebujemo?
Motivacija in čustva – eden brez drugega ne obstajata
Kako s pomočjo čustvene inteligence učinkovito upravljam stres?
Zakaj je v mojem interesu, da sem z drugimi v dobrih odnosih?


Začetna delavnica - 26. 3. 2014

Delavnico bodo pod mentorstvom dr. Aleksandra Zadela izvajali študentje 3. letnika Biopsihologije FAMNIT-a. Na delavnici bodo slušateljem skozi teoretično razlago, praktično preizkušnjo in možnostjo razjasnjevanja principov tehnik skozi vprašanja slušateljev skušali ozavestiti vpliv čustvene pismenosti na kakovost življenja, jim pomagali spoznati pomen zavedanja in nadzorovanja lastnih čustev ter jih spodbudili naučeno prenesti v vsakdanje življenje.


Nadaljevalna delavnica - 2. 4. 2014

Tudi nadaljevalno delavnico bodo pod mentorstvom dr. Aleksandra Zadela izvajali študentje 3. letnika Biopsihologije FAMNIT-a. Preko enakih tehnik, ki jih bodo uporabili že na začetni delavnici, bodo slušatelje spodbudili k obvladovanju svojih čustev, k ozaveščanju misli o prevzemanju odgovornosti za lastna čustva in uvidu povezanosti stresa in čustvene inteligence.


Udeležba na predavanju in delavnicah je brezplačna.
Udeležba na delavnicah je možna ob predhodni prijavi na stresnitev@ksok.si.
Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno!

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner