Resorji > Sociala > Novosti

STRESNITEV - JAZ IN TI: POD ŽIDANO MARELO ODNOSOV

Namen delavnic, ki se bodo letos odvijale v okviru StreSnitve, je udeležence seznaniti z različnimi psihološkimi koncepti, o povezanosti teh s stresom in o učinkovitih načinih spoprijemanja s stresom. Skozi praktične aktivnosti, v katere bodo udeleženci aktivno vključeni bodo pridobili znanja in veščine, ki jih bodo lahko nato uporabili v vsakdanjem življenju v različnih stresnih situacijah.

StreSnitev bo obsegala pet neodvisnih delavnic, ki jih bodo izvajale študentke biopsihologije in psihologije. Delavnice se bodo odvijale vsako sredo od 25. februarja do 25. marca, v prostorih e-Kavarne Pina (Kidričeva 43, 6000 Koper), s pričetkom ob 18.00 uri in zaključkom ob 20.30 uri.

 

Prijave

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Za udeležbo na delavnici se je potrebno predhodno prijaviti na mail: stresnitev@ksok.si, do vključno torka pred vsako delavnico. V prijavo napišite svoje ime, priimek, telefonsko številko ter naslov, oziroma datum delavnice, na katero se prijavljate. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno!

 

Opisi delavnic:

Jaz in ti: pod židano marelo odnosov – 18.3.2015

Vsi si želimo čim bolj pozitivnih interakcij z drugimi, vendar marela naših odnosov ni vedno židana in hitro se zapletemo v sive odtenke različnih konfliktov. Ti so v življenju sicer neizogibni, lahko pa se jih naučimo ustrezno obvladovati in tako zmanjšamo stres, ki jih spremlja. Na delavnici se bomo zato pogovorili o tem, kaj so konflikti, kako se razvijejo in kakšna občutja jih spremljajo, ter s pomočjo konkretnih primerov razmislili, kako lahko konflikte uspešno obvladujemo.

Izvajalki: Teja Simčič in Sara Marn

”Stop. Observe. React” Obvladovanje stresa skozi čuječnost – 25.3.2015

Stres je nekaj kar je stalno prisotno v našem življenju. Ne moremo se mu izogniti, lahko pa se naučimo nanj drugače reagirati. Pri tem nam je v veliko pomoč lahko čuječnost (ang. Mindfulness), ki služi kot orodje, da se od stresa ločimo. Pomeni, da naše doživljanje opazujemo, ne da bi ga pri tem skušali spremeniti, se mu izogniti ali mu ubežati. Delavnica bo potekala v obliki praktičnih vaj, preko katerih bodo udeleženci dobili boljši vpogled v stresni odziv ter se nanj naučili drugače reagirati.

Izvajalka: Špela Križanec

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner