Prostovoljstvo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu

Koper bo že čez 3 tedne prizorišče Evropskih univerzitetnih prvenstev v odbojki na mivki in v vaterpolu (EUC). Na obeh mednarodnih tekmovanjih, ki ju bo v novem mestnem olimpijskem bazenu in novem športnem parku s peščenimi igrišči izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), bo od 21. do 27. julija nastopilo skoraj 300 športnikov in spremljevalcev z vseh koncev Evrope.

Ekipa organizatorjev še vedno potrebuje dodatno pomoč s strani lokalnih prostovoljcev, ZATO VAS PONOVNO VABIMO K SODELOVANJU!

»Če želite med poletnimi počitnicami preživeti lep pester teden, uživati v morju in soncu, spoznati študentke in študente z vseh koncev Evrope, se ob tem zabavati in nabirati delovne izkušnje, potem se prek spletnih omrežij UŠZP in EUC takoj prijavite za sodelovanje!
Prostovoljci boste dobili uradne majice prvenstev, kapice in še nekaj praktičnih daril, poskrbljeno bo hrano, za pijačo, za senco, kopanje, glasbo, kremo za sončenje in veliko dobre volje. Razdeljeni boste po sektorjih, kot so spremstvo ekip, informacije, press center,
tekmovalni del prvenstev, prevozi, VIP in protokol. Trenutno je predvideno, da bo tekmovanje poteklo od ponedeljka 22. do sobote 27. julija približno dopoldan med 8.30 in 13.00 ter popoldan 15.30 in 20.30. Več kot nas bo, bolje bo. Prostovoljce bi namreč radi razdelili na
jutranjo in popoldansko izmeno, da ne bo preutrujenosti in da bo sodelovanje na prvenstvu zares vsem v užitek! «

Prijave prostovoljcev zbiramo na spletnem naslovu. Za dodatne informacije smo vam na voljo na sandi.jerman@uszp.si in na telefonski št. 041 964 175.

Poudarjamo še, da se prav med trajanjem prvenstev obeta veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prireditev, kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti konec tedna teden doživela svoj vrhunec z Rumenomodrimi nočmi.
Ko smo že večkrat omenili, je v zadnjih dveh desetletjih je UŠZP že gostila celo vrsto sorodnih študentskih prvenstev in prihodnje leto bo izpeljala še Svetovno univerzitetno prvenstvo v vse bolj popularnem floorballu. Partnerji vseh teh prireditev so Univerza na
Primorskem, Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA), Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Mestna občina Koper.