Čistilna akcija 2022: S študentskimi klubi do čiste Slovenije // 27. 5. 2022

S študentskimi klubi do čiste Slovenije je projekt, ki ga sestavljajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, izvajajo pa jih lokalni študentski klubi. S projektom želimo spodbuditi k varovanju okolja in vzdrževanju čistejših površin v lokalnih okoljih, s tem pa prispevati k čistejšemu okolju na nacionalni ravni.

Skrb za okolje in boj proti globalnemu segrevanju je v zadnjem času čedalje bolj aktualna tematika. Vse več mladih pa se zaveda te problematike, kar je zelo spodbudno in pomembno za prihodnost vseh nas. Seveda bi težko dosegli očitne spremembe iz danes na jutri, a vendar lahko vsak posameznik stori korak naprej k varovanju okolja. Zavedamo se, da se v zadnjem času uporaba plastike povečuje, s tem pa na žalost tudi eksponentno narašča odpadna plastika. Nemalokrat se zgodi, da ta konča kar v naravi.

Ker pa na mladih svet stoji, smo zavihali rokave in počistili vsaj delček sveta po katerem stopamo. Mi smo edini, ki lahko zagotovimo varno, čisto in zdravo okolje za lastno prihodnost.

Ob 16.00 uri se bomo zbrali na sedežu Kluba študentov občine Koper (Cankarjeva 9A, 6000 Koper), kjer boste sodelujoči dobili ves potreben material (rokavice, vreče za smeti). Nato se bomo odpravili po Kopru. Akcijo bomo zaključili predvidoma od 19.00 uri na Klubu študentov občine Koper.

Pri izvedbi projekta sodelujemo z Gibanjem Zelenci.