Oživela ulica 2022

Že 21 let je med nami. Edinstvena, nepredvidljiva in polna presenečenj. Vse to in še več je Oživela ulica. Klub študentov občine Koper (KŠOK), ki že 21 let oživlja eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra – Kidričevo ulico, je tudi letos za vse obiskovalce pripravil prav poseben program.

Tudi tokrat bodo na Kidričevi ulici stale stojnice, na katerih se bodo predstavila lokalna in druga slovenska društva, ponudniki hrane in pijač, sladkarij, igrač, knjig in še mnogih drugih reči.

V sredo, 31. avgusta 2022 od 19. ure bo ulica “altroke” oživela.

Osrednji koprski trg, Titov trg, bodo letos spremenili v cirkuško areno, v kateri bodo nastopili cirkuški artist Jakob Bergant, Anja Herc, ki bo poskrbela za ognjeni šov in delavnico hula hoop-a, ognjeni nastop bodo plasirali tudi člani kolektiva Kreaktiv, prišel bo tudi izvrstni čarodej Magic Aleksander, za smeh pa bo poskrbel legendarni Boris Kobal. Program bo povezoval Tomaž Klepač.

Oživljanje Verdijeve ulice je bilo, kot že leta poprej, prepuščeno Športnemu društvo Obala Riders, ki bodo s svojimi BMX-i in skejti jemali dih vsem mimoidočim. Da med adrenalinsko vožnjo ne bo pretiho, bo poskrbel kolektiv Jamcoast Sound System z različnimi ritmi reggae glasbe.

Na Vergerijevem trgu se bodo vse pevske navdušenke in navdušenci lahko preizkusili v “Karaokah na prostem”.

Prireditelji zabav z elektronsko glasbo imajo navadno težave z jeznimi sosedami, sosedi in drugimi okoliškimi prebivalci, ki s težavo prenašajo nekoliko glasnejšo glasbo. Sosedi atrija Pretorske palače v času Oživele ulice tovrstnih problemov ne bodo imeli. Vrača se namreč znameniti Silent party na Oživeli ulici. S slušalk bodo odmevali DJ Wavy, Matzole in Whynnel.

Festival JEFF se je zaključil, a da glasbeni sladokusci ne bi v jesen krenili lačni, je tukaj za njih še JEFF-ov mlajši brat, JEFF on the Street. Nastopili bosta zasedbi Gugutke in JazzObala.

Na Carpacciovem trgu bodo lahko obiskovalci obiskali sejem stripov, gramofonskih plošč in kaset ter si ogledali predstavljeno delo mladih slovenskih ilustratorjev.
Poleg trga stoji Taverna, v kateri se bodo predstavila plesna društva v sklopu programa “Mesto pleše”, zvečer pa bosta nastopili zasedbi Beatles Legendado in NoAir.

Prireditev bo imela tudi dobrodelno noto, saj se bodo na dobrodelnem srečelovu na Titovem trgu zbirala sredstva za Gasilsko zvezo Slovenije.

V času prireditve bo dostop po Kidričevi ulici onemogočen, zato prebivalce prosimo za strpnost in razumevanje. Svoja vozila lahko imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru parkirajo na parkirišču na severni obvoznici oz. na Ukmarjevem trgu. Intervencijska pot bo urejena po Verdijevi ulici, mimo lekarne in po Garibaldijevi ulici, v nujnih primerih pa tudi po Kidričevi ulici.

Vabljeni na Oživelo ulico v sredo, 31. avgusta od 19. ure dalje.