Oživela ulica 31. 8. 2022

Po dveh letih zatišja, bo koprska Kidričeva ulica ponovno oživela in praznovala 21. rojstni dan – vrača se namreč OŽIVELA ULICA 2022.

🎪TITOV TRG 🎪
Zadnji dve leti sta bili za KŠOK in Oživelo ulico pravi cirkus. Zato smo se letos odločili osrednji koprski trg spremeniti v cirkuško areno. Nastopili bodo Jakob Bergant, ki se ga spomnimo iz šova Slovenija ima talent, Anja Herc, ki bo poskrbela za ognjeni performans in delavnico hula hoop-a, ognjeni nastop lahko pričakujemo tudi od kolektiva Kreaktiv, začaral nas bo izvrstni Magic Aleksander, nasmejal pa legendarni Boris Kobal. Program bo povezoval vsem znani Tomaž Klepač.
 
🎪 ATRIJ PRETORSKE PALAČE 🎪
🎧 S I L E N T P A R T Y 🎧
🎶 𝗠𝗮𝘁𝘇𝗼𝗹𝗲 (𝗗𝗿𝘂𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗯𝗮𝘀𝘀, 𝗡𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗗𝗻𝗯)
🎶 𝗪𝗵𝘆𝗻𝗲𝗹𝗹 (𝗛𝗶𝗽-𝗛𝗼𝗽, 𝗕𝗲𝗮𝘁𝘀, 𝗘𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰, 𝗗𝗼𝘄𝗻𝘁𝗲𝗺𝗽)
🎶 𝗗𝗝 𝗪𝗮𝘃𝘆 (𝗧𝗲𝗰𝗵 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲)
 
🎪 KANTINA 🎪 R I S A N K E – I M A J O – F E Š T O! 🎪
Družabne igre in risanke z Društvom Animov.
 
🎪 VERDIJEVA ULICA 🎪
Tudi letos smo oživljanje Verdijeve ulice zaupali ŠD “Obala Riders”.
Za vse, ki se boste želeli preizkusiti v skejtanju in vožnji z BMX-om, je Verdijeva ulica prava lokacija za vas 🛹
Da med adrenalinsko vožnjo ne bo pretiho, bo poskrbel kolektiv Jamcoast Sound System.
 
🎪 VERGERIJEV TRG 🎪
🎤 ✨ K A R A O K E na P R O S T E M ✨🎤
 
🎪 KIDRIČEVO ULICO 🎪 bomo spet napolnili s stojnicami, na katerih se bodo predstavljala mnoga društva in posamezniki (prijave na razpis za najem stojnice so se zaključile).
 
🎪 MUZEJSKI TRG 🎪
✨ JEFF ON THE STREET ✨
🎺 𝗝𝗮𝘇𝘇𝗢𝗯𝗮𝗹𝗮 je izobraževalni kolektiv mladih jazz glasbenikov, ki svojo ljubezen do jazza širi med ljudi. Poleg tega, delujejo tudi v naših prostorih.
🎻𝗚𝘂𝗴𝘂𝘁𝗸𝗲 je zasedba petih mladih slovenskih glasbenikov, ki z različno glasbeno izobrazbo in znanjem sodeluje od pomladi 2020 s skupno željo po iskanju povezanosti z naravo in ljudmi ob igranju in petju ljudske glasbe. Izvaja pester izbor ljudskih pesmi in plesov s slovenskega etničnega območja pa tudi posameznih drugih delov jugovzhodne Evrope: Madžarske, Srbije, Bosne, Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Grčije in Turčije.
 
🎪 CARPACCIOV TRG 🎪
📀 Sejem stripov, gramofonskih plošč in kaset na Carpacciovem trgu 📀
DRUŠTVO ANIMOV • BIRADISKI • BIGNOSE • ROMAN PAVLIN
 
🎪 TAVERNA 🎪
“Mesto pleše” in predstavitve plesnih društev (prijave na razpis za plesne nastope so se zaključile).
🎙 𝗡𝗼𝗔𝗶𝗿
Obalna zasedba NOAIR jadra po različnih indie žanrih. Glasbeni apetit štirice, ki se je z leti okrepil skozi različne izkušnje in v različnih žanrih ter projektih, se v besedi NOAIR združuje kot konkretno-mistična gmota, ki sproža povišan srčni utrip ter napetost v možganih. Njihov glasbeno performativni pohod sega od alternativnega popa do
surovega indie rocka, pri čemer sledi sodobne elektronske scene niso izključene. Rezultat je tako zmes indie žanrov, ki svojo estetiko gradi na sodobnem zvoku, pa vendar z ozirom na preteklega. Vprašanja, ki si jih postavljajo, se v obliki družbenega komentarja dotikajo tako aktualnih družbenih problematik kot večnih, osebnih preizpraševanj.
🎙 𝗕𝗲𝗮𝘁𝗹𝗲𝘀 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱𝗮𝗱𝗼