Kaj prirejamo?

Na Klubu študentov občine Koper (KŠOK) vsako leto organiziramo prireditev Oživela ulica. Namen prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico. Vsako leto ulico napolni množica ljudi, ki se sprehaja med stojnicami in sprošča ob zvokih izbrane glasbe. Oživela Kidričeva ulica povezuje dogajanje na Titovem, Muzejskem in Carpacciovem trgu, v Taverni ter Atriju FHŠ, kjer se bodo tudi letos odvijali koncerti, nastopi, predstavitve društev in dobrodelni srečelov. Poleg tega želimo s prireditvijo spodbuditi oživitev celotnega starega mestnega jedra skozi celo leto.

Prireditev poteka zadnjo sredo v avgustu med 20. in 24. uro v Kopru.  Vsako leto je obisk prireditve množičen, vsakič se Oživele ulice udeleži 2000 – 3000 ljudi. Sodelujemo z različnimi društvi, neprofitnimi organizacijami, zavodi, umetniki in drugimi ponudniki, ki se predstavljajo na posameznih stojnicah vzdolž ulice in na trgih.

Če bi želeli pomagati soustvarjati in sodelovati na Oživeli ulici nas lahko kontaktirate na:
tel: 040 566 157 ali 040 566 152 (v času uradnih ur info točke)
email: ozivela.ulica@ksok.si

Pomagaj nam pričarati Oživelo ulico!

Pozdrav poletju

Klub študentov občine Koper (KŠOK) vsako leto že tradicionalno organizira Pozdrav poletju! Prireditev je namenjena vsem mladim in mladim po srcu. Namen prireditve je pospremiti dijake in študente v poletne dni in jih spodbuditi k medsebojnemu druženju in spoznavanju v prijetnem vzdušju na prostem. S Pozdravom poletju se pričenja tudi sklop poletnih prireditev v organizaciji KŠOKa – KŠOK FEST.

V sklopu prireditve čez dan potekajo delavnice iz različnih področij, namenjene predvsem mladim. Z delavnicami na zanimiv in inovativen način zapolnemo popoldan tudi najzahtevnejšim. Dan končamo s koncertom in druženjem do jutranjih ur.

Cilj Pozdrava Poletju je spodbujanje ustvarjalnosti in aktivnega preživljanja prostega časa pri mladih in mladih po srcu. S Pozdravom Poletju želimo pokazati, da lahko med počitnicami mladi preživljamo prosti čas z druženjem in zabavo na zdrav, aktiven in ustvarjalen način in vse našteto začinimo z dobro glasbo.

Vabljeni nazdravit poletju in uspešnemu šolskemu letu!

Projekt xy

Klub študentov občine Koper – KŠOK organizira »hauba party-je« imenovane Project XY. Projekt je namenjen predvsem obalni mladini, katerim nam primankuje družabnih prostorov, kjer bi se lahko zbirali predvsem ob vikend večerih. Z dogodki želimo ustavriti prijetno, sproščeno vzdušje in spodbuditi mlade k medsebojnem druženju.

Študentsko življenje, poleg študiranja, sestavljata tudi sproščanje in zabava. Od študentov, ki študirajo na Primorskem, vse večkrat slišimo, da primankuje dogodkov namenjenih zabavi. In prav tukaj se pokaže vse večja problematika pomanjkanja družabnih prostorov na obali in predvsem v Kopru. Lokali se nenehno zapirajo in velikokrat se zgodi, da po dolgem študijskem dnevu, nimamo več kam it na kozarec limonade in dolg klepet s prijatelji.

V ta namen organiziramo »open air party-je«. Sporočiti želimo, da potrebujemo prostore ne samo za zabavo ampak tudi za mreženje, spoznavanje novih ljudi. Upamo da bo naš glas segel vse do lokalne skupnosti, ker so spremembe nujno potrebne.

Dogodek razširimo čez cel dan. Popoldan na parkirišču potekajo različne aktivnosti (skate park, car meeting, tekmovanja,…), zvečer pa se zberemo z avti, povišamo volumen in uživamo ob glasbi. Seveda, ker je projekt namenjen širši javnosti, lahko vsak predvaja glasbo po svojem okusu.

Skupaj povežimo obalo! Vabljeni prav vsi, vseh generacij, željnih dobre družbe in zabave!

O festivalu

Festival JEFF je sklop koncertov, ki potekajo ob julijskih in avgustovskih sredinih večerih v idiličnih vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper. V celoto zaokrožena ponudba kvalitetne glasbe, idiličnega okolja in istrskih dobrot kulinaričnega kotička Festivala JEFF je edinstvena in celostno vpeta v zgodovinsko in družbeno okolje, v katerem je festival nastal in iz leta v leto pridobiva na pomembnosti.

Na JEFF-ovem odru so se skozi leta zvrstila zveneča imena kvalitetne glasbe kot so New swing quartet, Fake orchestra, Olivija, Djembaši, Dazhbog ensemble, Cana Flamenca, Ansasa Trio, Aritmija, Aljoša Jerič, Vasko Atanasovski, Perpetuum jazzile, Kelvis Ochoa (Kuba), Neca Falk, Ratko Dautovski (Makedonija), Vocalissimo, Greentown jazz band, Areia, Ethnodelia, Die Resonanz (Avstrija), Kaneo, Sedef, Nino Mureškič, Caminoigra, Terra Folk produkcija in drugi. Zanimanje ožje in širše lokalne skupnosti se je vztrajno povečevalo in JEFF je postal kulturna stalnica širše primorsko-kraške regije ter turistična atrakcija poletnih večerov slovenske obale.

Spletna stran: https://jeffestival.si
Facebook: https://www.facebook.com/festivaljeff

Kšok fest

KŠOKfest je skupek dogodkov, ki so bili zasnovani, da popestrijo poletno dogajanje v Kopru.
Dogodki naj bi potekali vsako sredo med julijem in avgustom, program pa se spreminja vsako leto.
Do sedaj so bili v sklopu KŠOKfesta izvedeni: Drive-in Cinema, Skate park, Project XY, odbojkarski turnir, in še pa še.

Filmski večeri

Pričeli smo z novim projektom – KŠOK – ovi filmski večeri. 2 četrtka v mesecu sta namenjena kulturizaciji na filmskem področju. Večeri potekajo v Centru mladih Koper. Na ogled so predvsem alternativni filmi, ki jih v kinu ne predvajajo. Naš namen je mladim približati svetovne problematike kot so medčloveški odnosi, okoljevarstvenost, drugačnost, itd. Po vsakem filmu je možen čas za razpravo in izmenjavo mnenj o ogledanem.

Predloge za filme sprejemamo na info@ksok.si

Potopisna predavanja

Namen potopisnih predavanj  je predstavitev različnih kultur po svetu in eksotičnih krajev. S projektom želimo spodbuditi izmenjavo znanja in izkušenj, saj se zavedamo njihove neizmerne vrednost, ki jih lahko popotnik doživi le skozi potovanja in odkrivanja neznanega. Za vam tako predstavljamo zanimiv spekter potopisnih predavanj, kjer vas bodo različni popotniki popeljali skozi najrazličnejše, najbolj pisane in najbolj nenavadne dežele.

Predavanja potekajo dva torka v mesecu, v Centru mladih Koper – CMK na Gregorčičevi 4.

Udeležba na predavanjih je brezplačna.

Vse popotnike vabimo, da svojo izkušnjo delijo z nami. Za prijavo predavanja pišite na prijava@ksok.si.

Obalne rime

Klub študentov občine Koper – KŠOK redno organizira projekt Obalne rime. To so literarni večeri s katerimi želimo preko metode Mladih rim, zbuditi literarno sceno na obali in njeni širši okolici. Rime ne poznajo let, gre se za izenačitev prostora med neuveljavljenimi in uveljavljenimi avtorji, med mlajšimi in starejšimi.  S temi dogodki želimo neuveljavljene in uveljavljene pisce poezije, proze, dramskih besedil spodbuditi k javnemu nastopanju, da s tem dobijo večjo prepoznavnost, pridobijo samozavest in spoznajo podobno misleče ter z njimi izmenjujejo izkušnje.

Za prijavo na Obalne rime pišite v Inbox Obalnih rim (www.facebook.com/obalnerime) ali na elektronski naslov obalne.rime@gmail.com.

Koncerti

KŠOKovci si želimo popestriti obalno dogojanje s čim več koncerti. Prizadevamo si jih izpeljati kolikor nam je le mogoče.

Organiziramo koncerte z različnimi glasbenimi zvrstmi, da prilagodimo program vsem okusom naših študentov.

Vse ponudbe nam lahko posredujete na elektronski naslov kultura@ksok.si ali info@ksok.si.